четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Как да оцелееш

ии какво да правиш с една разгонена котка

Домашното животно е отговорност. Грижите за него са огромни, но доставят наслада. Що се отнася до котките обаче, всичко се променя. Най-лошото настъпва, когато се разгонят.


Нека обясним що е това разгонена котка. Поне 3-4 пъти годишно, състоянието на котката се променя драстично. От злобна, нагла и нахална, тя изпада в състояние, в което всеки мъжки, без значение човек или животно, се превръща в Принцът на мечтите и мокрите й сънища. Започва да издава ужасяващи звуци, които моментално превръщат ушната кал в течност, а тъпанчетата – в барабани. Тогава е леко приклекнала, задните й части стърчат във въздуха и често се въргаля. Описан с две думи, този период от няколко дни е чудовищно непоносим!



Едно от определенията за котка е безсмъртно същество, приспособено от природата да бъде ритано, когато не се държи добре вкъщи. Това е достатъчно красноречиво, но все пак ето няколко вариянта за справяне с бедствената ситуация:

1)      Допусни я до себе си
Това може би е най-хуманното решение, но води до пълно обтягане на нервите. Въпреки отвратителните звуци и влаченето на задника й по пода, с цел някакво извратено задоволяване, допусни котката до себе си. В тяснатата стая тя е вперила изцъклени жадни очи в теб и безкомпромисно се отърква в крката ти. Търпиш, с надеждата скоро кошмарът да свърши. След 15-20 минути котището се кротва и заспива върху леглото, чехлите, дивана или дрехите ти, които миришат на теб.
Минуси – нервите се изпъват до краен предел, избива студена пот!

2)      Изолирай я
Този способ е много ефективен, макар и с някои недостатъци в изпълнението. Затваряш разгоненото животно в съседната стая и спира да ти пука. След няколко минути звярът губи интерес и заспива, а ти се наслаждаваш на хладната си бира.
            Минуси – не са открити, но не сме питали котката!
            ПС – ако в стаята, където е котката, няма котешка тоалетна, положението става страшно! После му мисли – ще има и по стените!

3)      Кастриране
За съжаление  не съм запознат... L

Изводи: Ако взимаш котка, имай предвид, че някой ден ще се разгони и най-вероятно буквално ще ти разгони фамилията, а тогава тежко и горко ти. Номер 112 не е от полза!
Един съвет: Пази се от котки!

3 коментара:

  1. Брато, кога най-сетне ше я разкараш тази проклетия от вас? От 6-ти клас само чакам извинение да ти взема куче :Р!

    ОтговорИзтриване
  2. А, може просто да си вземе котарак...

    ОтговорИзтриване
  3. В магазините за домашни любимци продават хапчета против разгонване, но са доста вредни.

    Моето предложение - взимаш си потната биричка, сядаш си на трона, спираш телевизора, гасиш осветлението, на котката й връзваш светеща дрънкалка за опашката. Ето така "светлина и Звук" се пренася от Царевец в нозете ти.

    ОтговорИзтриване